Mi általában hagyományos piskótát sütünk a házi torták alapjaként. Az angolszász országokban viszont sokszor készül egy könnyű kevert tészta, amelyhez csak a tojások fehérjéjét használjuk fel. Pont olyan fehér, mint az angyalok ruhácskája.

Angyalok születésnapjára

Az angyaltorta klasszikus amerikai kevert sütemény. Mivel csak tojásfehérjéből készül, még a normál piskótánál is könnyebb, lazább szerkezetű. Semleges íze tökéletes friss gyümölcsökhöz, habokhoz, krémekhez. A fagylaltszezon közepén pont erre a receptre van szükségünk, hiszen a főzött fagylaltalapokhoz csak a tojássárgájákat használjuk fel, szóval tele a fagyasztó tojásfehérjével.

A könnyű, laza tészta alapja a tökéletesen felvert tojáshab. A receptben szereplő cukrot csak nagyon lassan, nagyon kis adagokban adjuk hozzá, és addig verjük, amíg szép, kemény, fényes habot nem kapunk. A többi hozzávaló beledolgozásánál ügyelni kell arra, hogy minél kevésbé törjük meg a habot.

Hagyományosan egy egyenes falú, kerek formát használnak hozzá, amelynek a közepén egy henger áll ki (olyan, mint a mi kuglófformánk, csak egyenesek az oldalfalak). Errefelé nemigen kapni ilyesmit, de jól helyettesíthetjük fém, tapadásmentes koszorú- vagy kuglófformával is. Természetesen más formában is nyugodtan süthetjük, hosszúkás sütőformában, muffinként, stb.

Az alaptészta tökéletes tortákhoz, krémes süteményekhez, de adhatunk ennek is ízesítést: reszelhetünk bele citrom- vagy narancshéjat, dúsíthatjuk csokoládécsipsszel, stb.

A kész tészta remekül fagyasztható, ha mindig van belőle pár karika a fagyasztóban, akkor pillanatok alatt összedobhatunk egy nyári gyümölcsös, tejszínhabos tortát.

https://videkize.hu/recept/angyaltorta-kokuszos-habbal-es-nektarinnal/

Angyaltorta fahéjas habbal és erdeigyümölcs-szósszal

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink