Ha téged is zavar, hogy a házilag készített kovászos uborkád leve zavaros a kaportól és a kenyértől, akkor mutatunk egy szuper trükköt, amivel ezt megelőzheted!

Így tuti, hogy nem lesz zavaros a kovászos uborka leve

Kovászos uborka készítésekor a kaprot és a kenyeret egy sűrű szövésű anyagban helyezzük be az üvegbe – így nem lesz zavaros a lé, és egyben kiemelhetjük őket, ha elkészültünk vele.

[eadvert]

8 dolog, amire még az alufóliát használhatod

KOVÁSZOS UBORKA FOKHAGYMÁVAL RECEPT

Hozzávalók (Egy 1,5 literes üveghez):

  • 1,5 ek só
  • 1 l csapvíz
  • 1 csokor kapor
  • 1 kg kovászolni való uborka
  • 1 fej fokhagyma
  • kenyér

Nyáron is jó a mák

Elkészítése:

1. A kovászos uborka elkészítéséhez a sót a vízzel felforraljuk, majd visszahűtjük langyosra.

2. A kapor egyik felét betesszük az alaposan kimosott befőttes üveg aljába. (Sűrű szövésű anyagban!)

3. Az uborkát megmossuk, hosszában bevágjuk két irányban, és szorosan az üvegbe rakjuk.

4. A fokhagymát megpucoljuk, gerezdekre szedjük, és szétosztjuk az uborka között.

5. A kapor másik felét is eloszlatjuk az üvegben. (Sűrű szövésű anyagban!)

6. Felöntjük a sós vízzel, hogy teljesen ellepje az uborkát.

7. A tetejére rátesszük a kenyér sarkát. (Sűrű szövésű anyagban!)

8. A rovarok ellen papírral vagy kistányérral lefedjük, és egy tálba téve a szabadban meleg, napos helyre állítjuk.

Diétás és nagyon finom: ezért egyél minél több édesburgonyát

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.