A húsvéttal együtt ismét eljönnek a nagy családi összejövetelek, ahol mindig nagy szerepet kap a terített asztal, a finom házi ételsor és a sok-sok hagyományos sütemény. Friss számunkban számos ötletet találnak mindezekhez.

Megjelent a Vidék íze áprilisi, húsvéti száma!

Sok szép tavaszi emlékünk van a húsvétokról, kalácsokról, sonkákról. Vannak persze olyan fogások, amelyek mindenhol asztalra kerülnek ilyenkor, de nagyon színes az ünnepi paletta, még a karácsonyinál is sokkal változatosabbak a családi szokások, hagyományok. A legtöbb helyen nagy szerepet kapnak ilyenkor a közös villásreggelik, ahol a fő helyen a frissen főtt sonka, az elmaradhatatlan, könnyfakasztó torma, a színesre festett tojások és a foszlós kalács van ugyan, de mindig kitalálunk még valami extra finomságot is ezek mellé. Ha hideg van, akkor valami jó sűrű, tartalmas levest, ha jobb az idő, akkor pedig még pár színes és ízes előételt.

Nagy húsvéti összeállításunkban többféle hideg és meleg előételt, ünnepi leveseket, sós vendégvárókat kínálunk. Kétféle menüt is összeállítottunk, egyet a takarékosaknak, egyszerű, könnyen beszerezhető, olcsó alapanyagokból, és egyet a dorbézoló kedvű háziszakácsoknak, drága és különleges hozzávalókból. Bármelyiket is választják, biztosan mindenki meg lesz elégedve, mert nagyon finom mind a két végeredmény. Készítettünk sokféle édességet, köztük kalácsot, répatortát, tepsis réteges süteményeket.

Gondoltunk a hétköznapokra is. Ilyenkor már kapható (szedhető) a medvehagyma, és megfizethető már a ropogós karalábé is. Mindkét zöldségből készül pár izgalmas fogás. A csalán ingyen van és nagyon egészséges, van néhány remek ötletünk, hogy mit főzzenek belőle.

Több jó helyet is bemutatunk, ahol finomokat ehetünk-ihatunk, a veszprémi Oliva, a budapesti Reggel Délben éttermeket, valamint a Csészényi Kávézót.

Kedvcsinálóként pár jó receptet itt is közzéteszünk a friss lapból, kattintsanak majd ide, ha szeretnék tudni, pontosan hogyan is készül a tárkonyos bárányraguleves, a kolbászkrémes, tormás bejgli, a csalános tojásos galuska pirított fejes salátával, valamint a pekándiós répatorta.

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.