Magazin

A tökszezonban szinte mindig van valami kis maradék sütőtök a hűtőben, ezt a zöldségfélét nehezebb adagolni, mint mondjuk az apró szemű burgonyát. Senki sem kapdos az egy-két napos sült tök után, kidobni viszont mégsem kéne. Van pár jó ötletünk, hogy minimális munkával hogyan készítsenek belőle egészséges desszertet.
Az idén szerencsére pont szombatra esik Márton-napja, amikor is erősen javallt a mostanra gömbölyűre hízott vízi szárnyas és a friss újbor fogyasztása, hiszen ha Márton-napján libát nem eszünk, egész jövő évben éhezünk... Hat személyre főztünk kiadós ebédet vagy vacsorát, klasszikus, jóízű fogásokat felsorokoztatva.
Nagyon divatosak ma az amerikai kekszek (cookie-k), szeretjük is őket, de ne feledkezzünk meg a hagyományos ropogtatnivalókról sem. A dióval, mandulával dúsított vajas linzertésztákból sokféle apróságot süthetünk. A töltetlen vagy a lekváros variációk ráadásul sokáig elállnak, napról napra omlósabbak, finomabbak lesznek.
Megkönnyíti a mindennapokat a konyhában az elektromos szeletelőgép, amellyel a kenyértől a felvágottakig sok mindent tetszőleges vastagságú szeletekre vághatunk.
Január elején még általában tartjuk az újévi fogadalmakat. Sokan diétáznak ilyen vagy olyan okból, és közöttük is jó néhányan azt fogadták meg, hogy alaposan csökkentik a szénhidrátfogyasztásukat. Ha csipszet és pogácsát nem is ehetnek, van azért jó pár házi rágcsálnivaló a számukra is.
A vadast szerencsére mindenki úgy készíti, ahogy neki ízlik. Hol zöldségesebb, hol fűszeresebb, hol valóban vadból készül, hol csak vadas az a marha vagy sertés, de az se gond, ha a vadas mártás alatt pulyka- vagy esetleg csirkehús pihen.

Ezek is érdekelhetnek

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.