Magazin

Nagyon sok édességhez használunk vaníliakrémet, például tortákhoz, fagylaltokhoz, pohárkrémekhez, süteményekhez. Sokszor főzős pudinggal helyettesítjük, de azért lássuk be, hogy ez tényleg csak gyenge pótszer. Ha tökéletes desszertre vágyunk, bele kell vágnunk a főzött krémek elkészítésébe. Ajánlunk néhány nyári receptet is, amelyekhez ilyen krémeket használtunk.
Mától kapható az újságárusoknál gasztromagazinunk legfrissebb, ropogós száma. Ez a szám az iskolakezdés jegyében készült, sok tízóraiötlettel, gyerekbarát meleg fogásokkal, kényeztető édességekkel, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
A sertészsír az elmúlt években újra kedvelt és népszerű főzési alapanyag lett, ezért szinte minden konyhában megtalálható. Ha elfogyott, vagy esetleg táplálkozási okokból keresünk más alternatívát, több lehetőség közül választhatunk.
Nyár közepétől a tél elejéig általában bőven van paprika, paradicsom és hagyma, kinek a kiskertben, kinek az üzletekben. Alapétel lett a lecsó, hiszen az előzőeken kívül sok minden nem kell hozzá. Jól tudjuk, hogy ezt a nagyon egyszerű ételt minden házban másként főzik.
Negyedóra alatt bepakoljuk, betoljuk a sütőbe, aztán mulathatunk kedvünkre (értsd tanulhatunk a gyerekkel, rendet rakhatunk, kivasalhatjuk a másnapi ruhát stb.), magától megsül. Ha jó nagy adagot készítünk, két napra is megoldhatjuk a család etetését.
Lássuk be, általában a hús krumplival vagy a tészta a nyerő, ha kedvencekről van szó, nem a zöldségek tarolnak. Kivétel a lecsó, amit nagyon sokan szeretnek. Persze ahány ház, annyiféleképpen készül, ráadásul a hagyma-paprika-paradicsom hármasához meglehetősen sokféle dolgot lehet még hozzátenni.
A kapor megosztó fűszernövény, pedig sokféle ételt el sem tudunk nélküle képzelni. Gondoljanak csak a kovászos uborkára vagy a tökfőzelékre, kihagyhatatlan belőlük ez az ízesítő. Persze sok máshoz is remekül illik, levesekhez, töltött zöldségekhez, sőt, édes lepényekhez is.
Itt az ideje az üde tavaszi szörpöknek, a különleges édes csemegéknek. Nagyon sok ehető virág van a kertünkben, engedjünk a csábításnak, kóstoljuk meg. Sajnos sok mérgező növény is van a közelünkben, legyünk nagyon elővigyázatosak, csak akkor kóstolgassuk a színes szirmokat, ha biztosak vagyunk a dolgunkban.

Ezek is érdekelhetnek

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.