Magazin

Szerencsére ma már elég változatosak a köreteink, kitörtünk a krumpli-rizs egyhangúságából. Régi jó ismerős a hántolt árpa, azaz az árpagyöngy vagy gersli. Egészséges, laktató, egyszerű az elkészítése, ráadásul kifejezetten olcsó.
Nem végtelen a téli zöldségek kínálata, így hát kifejezetten örülünk a paszternák felbukkanásának, ezzel is színesebb lesz a paletta. A középkorban még az egyik leggyakoribb, vadon is megtermő zöldségféle volt. Érdemes ismét felvenni a repertoárba, hiszen rengeteg előnyös tulajdonsággal rendelkezik, ráadásul még finom is.
A bolognai, valamint a milánói után, a carbonara az egyik legnépszerűbb tésztaétel. Ám sokan tévesen, számos olyan alapanyagot is raknak bele, amire nincs szükség. Nézzük, hogy született ez az étel, és milyen az eredeti recept!
Ünnepi asztalok első fogása, lábadozók erősítője, átfagyottak melegítője. Nincs jobb egy kis húslevesnél, főleg ilyen zegernyés időben. Most úgyis sokat vagyunk otthon, van idő a lassú levesfőzéshez, mert úgy lesz a legjobb, ha nem kapkodjuk el.
Nem a kedvenc, paprikás-krumplis tésztánkról lesz szó, hanem azokról az édes és sós tésztákról, amelyekbe főtt krumpli is kerül. Szeretjük ezeket a vastag tésztás ételeket, töltve, pirítva, édesen, sósan, mindenhogyan. Ennek az elkészítésének is megvannak az apró kis trükkjei.
Már kapható a friss lapszámunk. A húsvét előtti böjt jegyében készültek az ételeink, heti menü magyaros ízvilágú, húsmentes receptekkel. Desszertként csokoládés finomságokat, egyszerű kelt tésztákat, köleses és hajdinás édességeket ajánlunk.
A ráérős ünnepnapi ebédek fénypontját jelentő hagyományos húsleves marhából az igazi. Nem hiányozhat belőle a velős csont, a sok zöldség és a tészta, továbbá legalább ennyire fontos, hogy elegendő időt szánj az elkészítésére.

Ezek is érdekelhetnek

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.