Magazin

Ez a szép színű gyökérzöldség nem tartozik a legnagyobb kedvencek közé, pedig szint egész évben kapható, olcsó, ráadásul nagyon egészséges a fogyasztása. Levestől a desszertig sokféle fogás készíthető vele, illetve belőle.
A vajas tésztát legtöbben boltban vásároljuk, ám ha van időnk, és türelmünk, akkor megéri otthon elkészíteni! Nézzük azokat a trükköket, amelyek segítségével, biztosan sikerülni fog!
A kuglófoknak már a látványa is gyönyörűség. Bármikor jöhet belőle egy jó nagy szelet, reggelire teával, uzsonnára habos kávéval vagy kakaóval, egyébként meg csak úgy, nasinak. Ezerféle változatuk van, lehet élesztős, kevert, készíthetjük glutén-, tej-, sőt tojásmentesen is.
Egyre többen vannak Magyarországon, akik valamilyen érzékenységgel rendelkeznek, illetve tudatosabban szeretnének étkezni. A SPAR az országos hálózatában több mint 1500 féle árucikket kínál számukra, s kiemelten kezeli az egészségtudatos életmód népszerűsítését is.
A ropogós liba után
Milyen desszerttel koronázzuk meg a Márton-napi lakomát? Lúdláb verziók a pohárkrémtől a tortáig! (A sütemény nevére kattintva eljutsz a recepthez!)
A különböző fajták tovább elállnak és kevésbé „illatoznak”, ha a megfelelő csomagolásban tesszük őket a hűtőbe. Érdemes egyszerre mindig csak annyi sajtot vásárolni, amennyit elfogyaszt a család, ugyanis a maradék egy idő után kiszárad, megsavanyodik, illetve megpenészedik. Egy kis odafigyeléssel tovább is megőrizhetjük a minőségüket ezek a tejtermékek.
Sajnos mi magyarok nagyon kevés halat fogyasztunk. Pedig nagy számú jótékony hatása ismert. Karácsonykor a legtöbb magyar család asztalára kerül hal valamilyen formában, legalább akkor. Sokaknál hagyománynak számít a halászlé. Olyannyira szeretjük, hogy bekerült a hungarikumok közé is.
Csirkénél nagyobb állatot ritkán sütünk egyben. A legtöbb családnak túl nagy, nem is olcsó, és nem is könnyű egy ilyen nagy darab hús ízesítése és sütése. Márton-nap tájékán azért előfordul, hogy úgy döntünk, egy egész hízott libát vagy kacsát sütünk. Megmutatjuk, hogyan tudjuk szépen szeletelni.
Az idén péntekre esik Márton-napja, amikor hagyományosan libát kell enni és újbort kell hozzá inni. Érdemes tanulmányozni a vendégfogadó menünket, ha tetszik, a következő napokban bevásárolunk, előkészülünk, és péntek este már jöhetnek is a vendégek a fergeteges vacsorára.

Ezek is érdekelhetnek

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.