Magazin

Imádjuk a főtt kukoricát, de nincs kedvünk órákig főzni, és közben fűteni az egyébként is túl meleg konyhát. Van egy jó hírünk: ha jó az alapanyag, akkor tényleg tíz perc alatt elkészül.
Vannak, akik természetesnek veszik, hogy a nagymamájuk házilag gyúrja a szilvás gombóc tésztáját, de a legtöbben nem vagyunk ilyen szerencsések, és csak a kissé fojtós, jellegtelen, fagyasztott változatot ismerjük. Én is ezt ettem egész gyerekkoromban, és sosem értettem a dögunalmas ízű gombócok népszerűségét egészen addig, míg egyszer el nem készítettem úgy, „ahogy kell”, friss alapanyagokból. Ekkor vált világossá előttem, mégis miért is olyan népszerű ez a kultétel. Íme néhány tanács Déri Szilvi bloggertől, alias Házisáfránytól!
Gyűjtemény
Szezonja van, nagyon hamar elkészül, és nem terheli meg nagyon a gyomrunkat! A lecsó a nyári hónapok slágere, aminek a receptjét kedvünkre variálhatjuk! Hoztunk tíz igazán zseniális verziót. (Kattints az étel nevére a receptért!)
Biztosan, csak nem is tudja, hogy a padlizsánt így is lehet nevezni. Ezt a nagyon vonzó külsejű, fényes, lila zöldséget hívhatjuk még tojásgyümölcsnek, törökparadicsomnak vagy akár vinettának is. Bárhogyan is nevezzük, sokoldalú és finom zöldségféle, számtalan jóízű étel fontos alapanyaga lehet. Adunk pár trükköt a megvásárlásához és a felhasználásához.
Nem akarjuk kigolyózni a lángost meg a sült krumplit a strandmenüből, hisz nem dől össze a világ, ha időnként elcsábulunk. De azért vegyük fel a kesztyűt, és szálljunk mi is versenybe: az otthon, pár perc alatt előkészített házi finomságokkal igenis le lehet győzni a parti büfék kínálatát.
Az idén szerencsére remek a paradicsomtermés, örülhetnek a kiskerttulajdonosok, mert bőven van mit szüretelni. Amit meg nem eszünk meg frissen, érdemes elrakni, többek között azért is, mert nem csak a nyers, de a főtt paradicsom is tele van antioxidánsokkal
A krumpli a kedvenc köreted, de főzve vagy sütve kicsit már unalmas? Készítsd el kevés munkával látványosan! Az elegáns hercegnő burgonya sültek, szaftos húsok, halak mellé egyaránt kiváló.
Az igazi falusi lagzik asztaláról egyszerűen nem hiányozhatnak ezek a sütik. Praktikusak, mert egy-két nap állás után a legjobbak, viszonylag egyszerűek, hiszen nem kell cukrászdiploma az elkészítésükhöz, ráadásul nagyon finomak, nem fojtósan szárazak, de nem is émelyítően édes-habosak. És persze nagyon-nagyon mutatósak.
Mindjárt itt az augusztus, és a paradicsombefőzés! Hogy miért érdemes otthon szöszmötölni a paradicsom tartósításával? Mert olcsóbb – főleg ha a paradicsomot mi magunk termeljük meg -,mert tudjuk, mi van benne, és mert a saját kezünk munkáját élvezhetjük minden alkalommal, amikor felbontunk egy üveget. Készíthetünk paradicsomlevet, paradicsompürét, darabos paradicsomot – cikkünkben összeszedjük a tudnivalókat.

Ezek is érdekelhetnek

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.