Kisiskolások szülei gyakran kapják ezt a házi feladatot. A gyerekért pedig mindent megteszünk, még akkor is, ha sosem voltunk túlzottan barkácsolós alkatok. Van egy ötletünk, hogy lehet viszonylag egyszerűen előállítani az üres tojáshéjat, és arra vonatkozóan is adunk tippeket, mihez kezdjenek a házukat vesztett tojássárgájákkal és -fehérjékkel.
Magazin
A minyonok, ezek a kis egyszemélyes tortácskák hihetetlenül jól néznek ki, és nagyon finomak. Pont egy adagnyi édes, roppanós burkolat, puha piskóta és selymes krém, ennél jobbat elképzelni sem lehet a délutáni kávénk mellé. Sajnos nem éppen egyszerű az elkészítése – csak azok fogjanak hozzá, akik kifejezetten élvezik a hosszas konyhai tevékenykedést.
Aki járt már Horvátországban vagy Szerbiában, biztosan kóstolta a híres csevapcsicsát, melyet legtöbbször ajvárral kínálnak déli szomszédaink. És aki kóstolta, garantáltan meg is szerette a kis rudacskákká formázott húspogácsákat. Hogy ne kelljen jövő nyárig várnod a követező adagra, videón mutatjuk az eredeti csevapcsicsa receptjét.
Mi, házi cukrászok, imádjuk a kevert tésztákat. Gyorsan elkészülnek, sokszor még a robotgépet sem kell elővenni hozzájuk, és igazán nehéz elrontani ezeket. Ha vasárnap délután sír a család egy kis édesség után, egy órán belül eléjük rakhatjuk valamelyiket az alábbiak közül (persze csak ha megérdemlik).