Magazin

Kinek a pap, kinek a papné. A magyaros rizses húsnál a rizst puhára és pergősre készítjük, úgy keverjük-főzzük össze mindenféle földi jóval. Az olaszos rizottó nagyon szaftos, kanalas étel, a roppanósra főzött rizs rengeteg folyadékban ücsörög, természetesen itt is kiváló kíséretben. Két nagy klasszikus következik, pár jó tanács kíséretében.
Hamvazószerdával elkezdődött a 40 napos nagyböjt. Hétnapos étrendet állítottunk össze, amely a hagyományos népi böjt alapjaira épül, minden nap másféle gabonával. A következő héten minden nap ajánlunk egy-egy remek zöldséges vagy halas fogást.
Azt mondják, hogy akkor tökéletes a grízgaluska, ha nem túl kemény, de nem is esik szét, ha hozzáérsz a kanálla. A megfelelő állagot persze nem egyszerű elérni, de ezzel az alaprecepttel plusz a két apró trükkel biztosan sikerülni fog!
A káposztafélék nagy családja rendkívül sokoldalú. A leggyakrabban előforduló fejes és kelkáposzta kifejezetten olcsó és könnyen beszerezhető, de általában a drágább rokonok sem tartoznak a luxusélelmiszerek közé. Ezerféle finomság készíthető belőlük, a magyar konyha egyik kedvenc alapanyaga.
Kevés pénzből is ki lehet hozni egy finom desszertet. Íme néhány sós vendégváró, vagy kellően édes, sütemény, amelyek amellett, hogy nagyon finomak, nem terhelik meg a kosztpénzt. (Az étel nevére kattintva eljut a recepthez.)
Ha friss ízekre vágyunk, és nem a szupermarket polcáról akarjuk leemelni a zöld fűszerünket, akkor viszonylag szűk körből válogathatunk a kertünkben ilyenkor. A rozmaring és a kakukkfű mellett szépen zöldell egész télen a csombor is (ha évelő fajtát ültettünk).
Még tisztességes magyar neve sincs. Az angolt meg ki sem tudjuk mondani: smoothie. Pedig már annyira népszerű ez a vitamindús ital, hogy a nagyobb élelmiszerboltokban folyamatosan kapható. De nem érdemes drága pénzen megvenni: otthon sokkal jobbat csinálhatunk, negyed áron.
Túl zsíros lett a leves vagy a mártás? Ne ess kétségbe, és még véletlenül se dobd ki a főztödet! Mutatunk néhány trükköt, amivel zsírtalaníthatod az ételeket.
A CNN Travel összeállított egy ötvenes listát a világ legjobb desszertjeiből. A sok csodás édesség között ott szerepel egy szerény kis kevert tészta is. Ez az amerikai eredetű, alapesetben erősen csokoládés, szaftos sütemény nem véletlenül került be a legjobbak közé.

Ezek is érdekelhetnek

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.