Magazin

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, legalábbis nekem. Nem túl korán, lehetőleg nem is túl későn (hogy még azért pár étkezés beleférjen a napba), hatalmas bögre forró teával vagy kávéval, kiadósan. Ha olyan kedvem van, akkor édesen, ha meg másmilyen, akkor sósan. A hétvégi napokon pedig pepecselősen.
A grillrácson, tárcsán sütött húsok zamatát erősen befolyásolja, hogy előtte pácoltuk-e, és ha igen, mennyi ideig, mivel, és hol. O. Horváth György összefoglalja, mi mindenre érdemes figyelni, hogy a hétvégi sütögetések a lehető legfinomabban alakuljanak.
A búzafű az a frissen kihajtott búza, ami még csak sziklevele jelenik meg. Pár napos hajtásait leszedve, majd préselve nyerhetjük ki belőle a búzafű levét. Boltban is megvásárolható lé, por, illetve kapszula formájában, ám ha mégis úgy döntünk, hogy magunk, saját háztartásunkban termeljük, fontos, hogy mindenképpen le kell préselni fogyasztás előtt. Növényi rostjait az emberi gyomor nem, vagy csak nagyon nehezen tudja megemészteni.
Lehetséges, hogy a csalánról elsőként a természetjárás közben előforduló kellemetlenség, a csaláncsípés jut eszedbe. Pedig a növénynek rengeteg jótékony hatása is van, akár külsőleg, akár belsőleg alkalmazod. Máris mutatjuk, mik is ezek!
Nagyon-nagyon édesszájú vagyok, de néha le tudok mondani egy desszertről. Viszont egy frissen sült pogácsának gyakorlatilag nem tudok ellenállni, és az az igazság, hogy nem már nem is akarok. Tudom, hogy jó páran vagyunk ebben a klubban, egy-egy jó pogácsarecept mindig nagy érdeklődésre tarthat számot.
Az eperlekvár a lekvárok királynője. Az idén különösen édesek a gyönyörű piros szemek. A több ezer forintos ára miatt most még csak csemegének majszoljuk, de egy-két hét, és már lehet is befőzni. Most még van idő receptet keresni, elgondolni, hogy az idén miket készítsünk ebből a finom gyümölcsből a kamrába.

Ezek is érdekelhetnek

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.