Magazin

A hétköznapi vacsorák villámgyors körete az egyszerű főtt rizs. Élőmunka-igénye gyakorlatilag nulla. Mindenféle szaftos és kevésbé szaftos ételhez jól illik. Pár egyszerű tanács ehhez sem árt.
Anno a CNN Travel a világ 50 legjobb desszertje közé sorolta a hollandok almás-mazsolás fánkocskáját, nyilván nem véletlenül. Ámbár arrafelé a szilveszter kelléke, nem a farsangé, senki nem tiltja meg, hogy mi most itt ezzel színesítsük a fánkjaink palettáját.
A farsangnak kötelező kelléke a fánk. Sokfélét ismerünk, mindegyiket szeretjük, de általában a hagyományos magyar szalagos fánkot szeretnénk megsütni. Habkönnyű, roppanós, barnára sült korongok, belül sok-sok üreggel, kívül pedig egy szép fehér szalaggal a derekukon. Mutatjuk, hogyan készül.
Mától kapható a friss, februári számunk. A farsang végéhez súlyos leveseket, pecsenyéket, húsos káposztákat, fánkokat, a hónap második felére, a böjtös napokhoz pedig izgalmas, húsmentes, laktató salátátkat és köreteket kínálunk. Főztünk megint pár alacsony kalóriatartalmú finom fogást a még mindig fogyókúrázóknak, és sütöttünk sokféle házi süteményt is.
Mindig meggyűlik vele a bajod, mert kemény marad, szétfő vagy összeragad? Ismerd meg a legjobb elkészítési módszereket, hogy legközelebb elégedett legyél!
Itt a farsang, ilyenkor elengedhetetlen, hogy megtanuljunk szalagos fánkot sütni. Farkasinszki Ildikó egy csokis, vaníliás és lekváros töltelékkel töltött habkönnyű szalagos fánkot sütött a Mindmegette.hu konyhájában, mutatjuk is, hogyan.
A boltokban járva gyakran vásárolunk húsféléből többet, majd a fagyasztóban tároljuk a felhasználásig. A fagyasztott hús kiolvasztásának többféle módja van. De melyik a legbiztonságosabb?
A klasszikus piskótarolád vagy piskótatekercs egyetlen titka a piskóta ideális állapotának elérése, azaz olyan piskótát kell sütnünk, amit utána könnyedén fel tudunk tekerni. Persze ehhez is léteznek különféle technikák, de alapvetően sok múlik magán a tésztán is.
Mi a jó pörkölt titka? Omlós hús és sűrű szaft. Bizonyára sokan kapásból ezt válaszolják erre a kérdésre. Hagyományos magyaros ételünk elkészítése igazán nem bonyolult, de akár bográcsban, akár lábosban főzzük, nem árt odafigyelni pár apróságra, hogy a hús omlós, a szaft pedig sűrű legyen.

Ezek is érdekelhetnek

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.