Friss, zsenge, abszolút ingyen van, és ha jó helyen szedjük, nem lesz benne semmiféle vegyszer sem. Csupa vitamin és ásványi anyag, nem is hizlal, finom is, több csalánt kéne ennünk.

Friss, zsenge, egészséges és ingyen van: szedjünk csalánt!

Mint minden más esetben, a csalán gyűjtési helyét is gondosan meg kell választani, ne szedjük forgalmas utak mellett, ahol magába szívhatta a kipufogógázokat.

[eadvert]

Nem szégyen kesztyűt húzni a begyűjtéséhez (ámbár a profik tudják, hogy a levélke szárát kell megfogni, ott nem csíp).

A zsenge csúcshajtásokat gyűjtsük belőle, ez a legfinomabb, szerencsére a csalán nagyon bőven terem szinte mindenhol. Ilyenkor érdemes fogyasztani, nyáron már túl szíjasok a levelek (de addigra már úgyis újabb zöldségfélék kötik le az érdeklődésünket).

Minden olyan ételhez használhatjuk, amihez spenótot tennénk. Felhasználás előtt blansírozzuk.

Csalános túrókrém

Csalános palacsinta mascarponés-túrós töltelékkel

Salátás csihánleves tekert puliszkával

Csalános burgonyagombóc

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.