Mi, háziasszonyok már november végén azon töprengünk, az idén mi legyen a karácsonyi menü. Még azokban a családokban is, ahol hagyományosan ugyanazt főzik minden évben, mert változik a világ körülöttünk. Megérkezik egy-két unoka, valamelyik családtag diétázik, vegán vagy vegetáriánus étrendre tér, sokkal többen leszünk vagy jóval kevesebben. Új sorozatunkban ehhez adunk pár hasznos ötletet.

Ünnepi menü – Terülj-terülj asztalkám

Ha már unjuk a klasszikus rántott hal-krumplisaláta menüt, süssünk pulykát. Ilyenkor a legtöbb áruházban kapni kisebb, három-négy kilós bébipulykát, egy négyfős családnak elég lesz egész karácsonyra. Hogy legyen miből választani, kínálunk mellé izgalmas csomagolású szüzet is. Kétféle köret készült: egy rozmaringos sült krumpli a burgonya szerelmeseinek, és egy lakkozott zöldségtál az újdonságok kedvelői számára. A desszert pedig egy meseszép és különlegesen finom mézes torta.

https://videkize.hu/recept/zoldseges-eroleves-unnepi-toltott-tesztaval/

https://videkize.hu/recept/gesztenyes-birsalmas-toltott-pulyka/

https://videkize.hu/recept/wellington-szuzpogacsak/

https://videkize.hu/recept/tejszines-rozmaringos-burgonya/

https://videkize.hu/recept/mezes-mustaros-zoldsegek/

Karácsonyi mézes torta

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.