Elkészítés
A cukkinit meghámozzuk, ha kell, kimagozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, és állni hagyjuk. A zsemlét leáztatjuk ételízesítős vízben. A répát meghámozzuk, és kis lyukú reszelőn lereszeljük, a hagymát apróra vágjuk. A cukkinit jól kinyomkodjuk és hozzákeverjük a répát és a vöröshagymát majd a fokhagymát, hozzáreszeljük, jól összekeverjük a zöldségeket. Az előzőleg leáztatott zsemlét szétnyomkodjuk és azt is a masszához, keverjük, majd a tojásokat is és ízlés szerint fűszerezzük. Majd ha jól elkevertük zsemlemorzsát teszünk hozzá annyit, hogy formázható gombócokat, pogácsát tudjunk formázni, sütés előtt zsemlemorzsába forgatjuk a pogácsákat, és bő olajban kisütjük.
Petrezselymes krumplival vagy rizzsel tálalhatjuk.
Cukkini helyet, tököt is tehetünk bele, sőt ízlés szerint bármilyen zöldséget.