Csípős pulykasült

  1. Először a pácot készítjük el: összekeverjük a ketchupot az olajjal és a szójaszósszal, majd hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, a finomra reszelt fokhagymát, valamint a sót. A húst alaposan megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, majd bekenjük a páccal, és legalább egy órán át hagyjuk érlelődni (minél tovább áll, annál jobb).
  2. Sütés előtt a pulykacombokat áttesszük egy tepsibe, öntünk alá pár evőkanál vizet, és 190 fokra előmelegített sütőben körülbelül egy óra alatt pirosra sütjük. Közben gyakran locsoljuk meg a saját szaftjával, nehogy kiszáradjon. Héjában sült burgonyával és tzatzikivel tálaljuk.

Majorannás, sütőtökös kelkáposzta-főzelék fokhagymás pulykasülttel

Édes-savanyú pulykás rizses hús

 

 

kaloria 490 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.