Csirke mustáros kéreggel

  1. A csirkemellfilét bedörzsöljük sóval, pirospaprikával és frissen őrölt borssal. Vajjal kikent tűzálló tálba tesszük, és 250 fokra előmelegített sütőben a húst 10 percig grillezzük, amíg enyhén megbarnul és majdnem megpuhul. A sütés félidejében megfordítjuk.
  2. A maradék vajon megdinszteljük az egyik finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát meg az aprított petrezselymet, majd az edényt lehúzzuk a tűzről és félretesszük.
  3. A majonézt simára keverjük a mustárral. A húst kivesszük a sütőből, megkenjük a mustáros majonézzel, majd egyenletesen megszórjuk a petrezselymes keverékkel. A cikkekre vágott paradicsomot, a megmaradt vöröshagymát és a csíkokra vágott bazsalikomot a húshoz adjuk, és az egészet leöntjük a borral elkevert paradicsompürével. Sóval, borssal fűszerezzük, és még 10 percig sütjük, amíg aranybarnára pirul rajta a kéreg.
  4. Tányérokra osztva tálaljuk. Köretnek széles metéltet és csíkokra vágott, párolt cukkinit, valamint sárgarépát kínálhatunk hozzá.

Serpenyős csirke zöldségekkel, rizzsel

Szűzérmék karalábélevélben

 

kaloria 400 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.