Eszterházy-torta parféval tálalva

Eszterházy-torta parféval tálalva

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, azután finom mozdulatokkal hozzákeverjük a megpirított, megdarált diót meg a lisztet, végül az olvasztott vajat. Zsírral kikent és liszttel megszórt tepsire 4 lapot kenünk a tésztából, és ezeket 200 fokos sütőben egyenként megsütjük.
A lapokat megtöltjük a krémmel – a tetejére nem kenünk krémet –, majd a tortát a hűtőbe tesszük dermedni.
Ha megdermedt a máz, a tortát szeletekre vágjuk, és parféval tálaljuk.

Krém

5 dl tejszínt habbá verünk, azután félretesszük. A maradék 5 dl tejszínt a tojássárgájával, a cukorral és a vaníliás cukorral (vagy vaníliarúddal) vízgőzön besűrítjük.
Kihűtjük, majd a felvert habhoz keverjük.

Máz

A fehér csokoládét és az étcsokoládét felmelegítjük. A fehér csokoládét a torta tetejére öntjük, majd a közepétől kifelé, egyenlően elosztva, az étcsokoládéból csíkokat húzunk rá egy kis tölcsér segítségével. Ezután ellentétes irányban fentről lefelé fogvájóval berácsozzuk.

kaloria 510 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink