Gin-tonikos fogas céklával

Gin-tonikos fogas céklával

A fogasfilét 20 százalékos sóoldatba (8 dl vízhez 20 dkg só) teszem két órára. Utána jeges vízben kiáztatom, hogy ne legyen durván sós az íze, és felszeletelem. A tonikot és
a citrom levét a borókabogyóval durvára turmixolom, és hozzáteszem az olívaolajat. Ebbe a marinádba – az étterem konyháján vákuumozva – teszem a felszeletelt fogasfilét egy napra. A különféle színű céklákat héjukban 180 fokos sütőben, fóliában puhára sütöm kb. 40-50 perc alatt. Meghámozom és felszeletelem őket, a bordó céklát
krémesre turmixolom zöldségalaplével és balzsamecettel. A színes céklákat ízesítem citromlével és olívaolajjal. A kész alapanyagokat tányérra rendezem pár zöld salátalevéllel, illetve savanyított borókabogyóval.

kaloria 360 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.