Hajtogatott káposztás pogácsa

Az élesztőt felhabosítjuk egy kis cukros tejfölben, majd összeállítjuk a tésztát a hozzávalókból. Szépen kidagasztjuk, lágy tésztát szeretnénk kapni, ha szükséges, kis langyos vizet vagy lisztet adhatunk hozzá.

Lisztezett deszkán nagyra nyújtjuk, rákenjük a pirított káposzta felét, összehajtogatjuk, hagyjuk pihenni. Fél óra múlva ezt megismételjük. A harmadik hajtogatásnál már csak hajtogatunk, már nem kell káposztával megkenni. Ismét pihentetjük a tésztát, végül kétujjnyi vastagra nyújtjuk.

A tetejét éles késsel bekockázzuk. Nagyobb szaggatóval kivágjuk. Papíros tepsire rakjuk, lekenjük felvert tojással, még hagyjuk kelni egy fél órát. 180 fokos sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg szép pirosra nem sül.

Teljes kiőrlésű magos pogácsa

kaloria 150 CAL
ido 200 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink