Habot verünk a tojások fehérjéből a cukor felével. A sárgájákat kihabosítjuk a cukor másik felével, majd hozzádolgozzuk a puha vajat. A cukros-vajas tojássárgájához öntjük a tejszínt, kissé elkeverjük, majd óvatosan a fehérjehabhoz adjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a narancs lereszelt héjával és a szegfűszeggel, majd ezt is beleforgatjuk a tojásos masszába.
Kivajazunk és kilisztezünk egy 18-20 cm átmérőjű, 10 cm magas tortakarikát, beletöltjük a tésztát.
Három meghámozott, csutkától megszabadított körtét apró kockákra vágunk, belenyomkodjuk a tortaformába töltött tésztába. A negyedik körtét felszeleteljük, és legyező formában rátesszük a nyers tészta tetejére.
180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, míg a tészta szépen meg nem emelkedik. Ekkor a sütő hőmérsékletét 160 fokra csökkentjük, és további bő óra alatt készre sütjük a süteményt (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe). Ha kész, megkenjük a tetejét felforrósított baracklekvárral. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.