Mákos nagykalács

  1. A mákot elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, majd felfőzzük a tejjel, mintha bejglitölteléket csinálnánk. Ügyelünk, hogy ne legyen túl híg. Teljesen kihűtjük. A tésztát lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük gazdagon a töltelékkel. Az egyik rövidebbik oldalával kezdve lazán felcsavarjuk, mint a bejglit. A kész tésztahengert egy éles késsel hosszában óvatosan kettévágjuk (az egyik végét egyben hagyjuk). Lazán összetekerjük, majd átemeljük egy papírral bélelt hosszúkás sütőformába.
  2. Letakarjuk, és hagyjuk kelni legalább egy félórát. Utána 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül háromnegyed óra alatt megsütjük. Ha kész, kivesszük, rácsra állítjuk, és hagyjuk hűlni, végül megszórjuk egy kis vaníliás porcukorral a tetejét. Tálalás előtt vastagabb szeletekre vágjuk a kalácsot.

Diós-fahéjas kalács

Pudingos csíkos kalács

kaloria 270 CAL
ido 125 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.