Tészta
Az élesztőt elkeverjük fél deci langyos vízzel, meghintjük 1 teáskanál cukorral, és meleg helyen megkelesztjük. 20 dkg lisztet elvegyítünk egy csipet sóval, beleöntjük az élesztős folyadékot, a maradék langyos vizet, a cukrot, az olajat, azután összegyúrjuk. Letakarjuk, meleg helyen a duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán rugalmas tésztává gyúrjuk. Beledolgozzuk a maradék lisztet, az aprított narancshéjat meg a mazsolát, és alaposan kidolgozzuk. Vastag hengerré formáljuk, 12 darabra vágjuk. A tésztadarabokat golyóvá formázzuk, és a muffinsütő kivajazott mélyedéseibe helyezzük.
Töltelék
A közepükbe a kezünkkel mélyedést nyomunk. A tésztagolyók felébe egy-egy evőkanálnyi diótölteléket teszünk (a darált diót összekeverjük a rummal, és – ízlés szerint – mézzel édesítjük), a másik felébe pedig egy-egy szem konyakos meggyet nyomunk. A kalácsok szélét megkenjük tojással, megszórjuk fenyőmaggal. A 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük.