Forrás: Vidék íze

Padlizsános tészta

Ha karcsú, fiatal a padlizsán, akkor csak megmossuk, ha már idősebb, akkor zöldséghámozóval vékonyan meg is hámozzuk. Kicsi, 6-7 mm-es kockákra vágjuk. A vöröshagymát meghámozzuk, kicsire felvagdaljuk. A fokhagymát lereszeljük vagy fokhagymanyomón áttörjük.

A megmosott paradicsomokat felül két kis vágással bemetsszük, nagy tálba rakjuk, és leöntjük annyi lobogva forró vízzel, ami ellepi. Pár perc múlva leszűrjük, lehúzzuk a héjukat.

Egy akkora lábasban, amiben majd az összes tészta el fog férni, felforrósítjuk a zsírt. Rátesszük a felaprított vöröshagymát, pici sóval megszórjuk, és kevergetve üvegesre pirítjuk. Beleadjuk a zúzott fokhagymát, és fél percig együtt sütjük. Ekkor rádobjuk a padlizsánkockákat is, és fedő nélkül, időnként megkeverve puhára sütjük. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomokat és a fél zöldpaprikát. Csipetnyi őrölt római köménnyel, borssal, csilipaprikával, sóval ízesítjük. Ha kész, kevés tejszínt adunk hozzá, hogy kicsit szelídebb legyen az íze.

Kifőzzük a tésztát a zacskóján található utasításnak megfelelően, majd leszűrjük, és belekeverjük a zöldségraguba. Tálalásnál megszórjuk a tetejét reszelt parmezánnal.

Padlizsános marharagu

Erdélyi padlizsános lángos

kaloria 440 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vidék íze

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.