Ribizlisörbet gyümölcsöntettel

  1. A fekete ribizlit megmossuk, a szemeket egy villa segítségével lehúzzuk a szárakról. A zselatint hideg vízben megpuhítjuk. A gyümölcsöt a cukorral 1 dl vízben, mérsékelt tűzön, fedő alatt körülbelül 15 percig pároljuk, majd egy kanál segítségével sűrű szűrőn átpasszírozzuk. A kinyomkodott zselatint feloldjuk a meleg gyümölcslében, azután az egészet hagyjuk kihűlni. A ribizlipürét a fagylaltgépben körülbelül 40 percig fagyasztjuk, majd 2 órára a mélyhűtőbe tesszük.
  2. Az öntethez megmossuk és leszárazzuk a piros ribizlit. Megmossuk a narancsot, az egyik felét nagyon vékonyan meghámozzuk, azután félbevágjuk a gyümölcsöt, és kipréseljük a levét.
  3. A ribizlit a cukorral, a narancs héjával és levével, valamint az apróra vágott gyömbérrel együtt felfőzzük egy edényben. Mérsékelt tűzön 15 percig főzzük, majd sűrű szűrőbe tesszük. Felfogjuk a lecsepegő levet, de a gyümölcsöt nem nyomkodjuk, hogy a lé áttetsző maradjon. A ribizlilevet még egyszer felforrósítjuk, majd besűrítjük a hideg vízzel simára kevert ételkeményítővel. Hagyjuk ismét kihűlni.
  4. A sörbetből egy forró vízbe mártott kanállal galuskákat szaggatunk. A galuskákat a ribizliöntettel együtt tányérokra osztjuk, és piros ribizlifürttel díszítve tálaljuk.

TRÜKK

Ha nincs fagylaltgépünk, a ribizlipürét a mélyhűtőben is megfagyaszthatjuk. A fagyasztási idő így valamivel hosszabb lesz, a pürét pedig nem árt időnként átkeverni, hogy ne képződjenek benne jégkristályok.

Habos fekete ribizlis pite

Csemege sertéskaraj ribizliszósszal, sült újburgonyával

Ribizlis csodatorta

kaloria - CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.