Forrás: Füstös konyha, Horváth György szakács

Saslik moldáv módra

  1. Úgy kezdtem, hogy a húst előző nap 4-5 centis kockákra vágtam, megborsoztam, s szeletelt hagymát meg babérlevelet kevertem közéjük a borral. Sózni nem kell, azt elég a nyársakra húzáskor elvégezni. Grillsütőn, közepes erősségű parázson előbb gyorsan, majd többször átforgatva lassan barnára sütöttem a húst.
  2. A páchoz használt hagymát kicsi olajon megdinszteltem, majd hozzákevertem a kockázott paradicsomot, s jöhetett kicsi só, cukor és bors a használatos fűszer mellé, ízlés szerint. A grillsütőn a hússal együtt pirított, majd nejlonzacskóban 10 percig dunsztolt paprikáról lehúztam a megbarnult vékony bőrét, majd leöntöttem a paradicsommártással. A salátához a nyári, tehát laza és sok zöld részt tartalmazó káposztát egycentis kockákra vágtam fel, s igen apróra vágtam a kaprot és az újhagymát. Az egészet a szokásos ecetes lével kevertem. (Ezt is érdemes elkészíteni egy nappal előbb, hogy az ízek összeérjenek.) Fejenként egy nyárs, egy paprika a szósszal és egy jó nagy adag saláta dukál, friss kenyérrel, nagy pohár jóféle vörösborral!

TRÜKK

Addig kell sütni a húst, hogy a kockák ne kemények, hanem rugalmasak legyenek, azaz belsejük még szaftos, puha maradjon – a húst megnyomogatva érezzük ezt. Ha túlsütjük, kemény lesz, ha pedig túl nagy lángon készítjük, akkor a széle már odakozmál, míg belseje nyers maradhat.

Eddig rosszul csinálta? 8 tanács grillezéshez

kaloria 430 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Füstös konyha, Horváth György szakács
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.