Sertésszűz chorizóban

  1. A húst bedörzsöljük sóval, borssal és pirospaprikával. A kolbászt hosszában nem túl vékony szeletekre vágjuk, becsomagoljuk vele a húst, majd cérnával átkötjük. A tekercs minden oldalát erősen megpirítjuk a forró olajon. Mellérakjuk a karikákra vágott mogyoróhagymát, és barnára pirítjuk. Felöntjük a sherryvel meg a levessel, majd a 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 1 órán át sütjük. Közben a pecsenyelével időnként meglocsoljuk.
  2. A sertésszüzet szeletekre vágjuk, és a mártással együtt tálaljuk. Jól illik hozzá a párolt cukkini sóban sült krumplival.

JÓ TUDNI

A chorizo a spanyol konyha csípős-fűszeres kolbásza, amely nagyon hasonlít a magyar paprikás füstölt kolbászhoz. Disznóhúst és zsírt darálnak egybe, majd ezt paprikával, fokhagymával, vöröshagymával ízesítik, bélbe vagy gyomorba töltik, végül megfüstölik.

Paradicsomos gyöngybab sertésszűzzel, édesburgonyával

kaloria 580 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.