Sokfűszeres sonkás cipó

Sokfűszeres sonkás cipó

A langyos tejfölt és a tejszínt fél deci langyos vízzel összekeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor felfutott az élesztő, hozzáadjuk a lisztet, a sót, a cukrot meg a reszelt sajtot, és kb. 10 perc alatt hólyagosra dagasztjuk. A sonkát kis kockákra, a petrezselymet apróra vágjuk, és a fűszerekkel együtt beledolgozzuk. A tetejét belisztezzük, konyharuhával letakarjuk, és langyos
helyen 1 órát kelesztjük. Utána átgyúrjuk, cipóvá formázzuk, és belisztezett tepsire borítjuk. Újabb 40 perc kelesztés után vizes ecsettel megkenjük. Előmelegített
sütőbe tessszük, és előbb nagy lángon, 200 fokon kb. 20 percig, majd a tüzet 160-170 fokra mésékelve további 10-15 percig sütjük. Ha a teteje nagyon pirulna, alufóliával letakarjuk. Rácsra állítva hagyjuk kihűlni.

kaloria 220 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.