Forrás: Petrovics György

Varga Feri kedvenc halétele

Varga Feri kedvenc halétele

Varga Feri barátomnak évtizedek óta el kell készítenem ezt az ételt közös horgászásainkat követően. A burgonyát megmosom, meghámozom, és karalábévájóval kis golyókat hasítok belőle, amit enyhén sós, köményes vízben puhára főzök. Amíg fő, a császárszalonnát gyufaszál vastagságú csíkokra, a
megtisztított gombát vékony cikkekre vágom. Zsírjára pirítom a szalonnát, hozzáadom a gombát, ízlés szerinti mennyiségben a pirospaprikát, a kakukkfüvet,
és az egészet néhányszor megforgatva lepirítom.
Az előzőleg beirdalt halat a bőrével lefelé egy másik serpenyőbe teszem. Kevés olívaolajat öntök alá, és nagy lángon pirítom. Ízlés szerint durvára őrölt
borssal, sóval hintem meg. Ha hűen követjük a recept szerinti munkafolyamatokat, akkor most jött el a újhagyma tisztításának, leforrázásának, párolásának
az ideje. Ügyes kezűeknél az összes főzési-sütési idő szinte egyszerre ér véget. A főtt burgonyát finomra vágott petrezselyem zöldjébe forgatom. A párolt
újhagymát a tányér aljára rendezem, rá jön a petrezselymes krumpligolyó, erre a fűszeres hal, majd a császárszalonnás gomba. Végül az egészet zöldés
csilipaprikával, citromkarikával díszítem.

kaloria 950 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Petrovics György

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.