Ünnepi ételek rovat összes cikke

717 cikk 51/144 oldal

Sajttekercs szőlővel és dióval

2015-ben receptmagazinunk húsvéti számának Receptposta rovatában szigetszentmiklósi olvasónk, Bodnár Éva ünnepi menüjét tettük közzé. „Nincs olyan sütni-főzni szerető háziasszony, aki ne tartogatna olyan recepteket, amelyeket csak különleges alkalmakra, legfeljebb évente egyszer készít el” - írta Bodnár Éva. - „Nemcsak azért, mert munkaigényes és általában drága, de leginkább azért, mert meg kell adni annak az ünnepnapnak a hangulatát, élményét az asztalra tett ételekkel is. Kell, hogy emlékezzenek a családtagok arra a nem szokványos ételre, amelyet csak akkor és csak ott ettek-ehettek. El kell választanunk az ünnepeket a hétköznapoktól, és ehhez hozzájárulhatunk azzal, hogy olyan ételek, sütemények kerülnek az asztalra, melyek máskor nem!” Az ünnepi menü: Kicsontozott, töltött pecsenyekacsa, amit Sajttekercs szőlővel és dióval követ, és a menü olvasónk húsvéti, Ünnepi kalács receptjével zárul. Bodnár Éva menüsora lett a hónap receptje.

Mézes-mustáros sertéslapocka rozmaringos puliszkával

A Vidék Íze receptmagazin 2015. évi húsvéti számában ezt a fogást azoknak ajánlottuk, akik még az ünnepi ebéd miatt sem szeretnének egész nap a konyhában pepecselni. Az ízes sertéslapocka elvan egyedül is a sütőben.
717 cikk 51/144 oldal