Sajttekercs szőlővel és dióval
2015. április 1. szerda 23:00
2015-ben receptmagazinunk húsvéti számának Receptposta rovatában szigetszentmiklósi olvasónk, Bodnár Éva ünnepi menüjét tettük közzé.
„Nincs olyan sütni-főzni szerető háziasszony, aki ne tartogatna olyan recepteket, amelyeket csak különleges alkalmakra, legfeljebb évente egyszer készít el” - írta Bodnár Éva. - „Nemcsak azért, mert munkaigényes és általában drága, de leginkább azért, mert meg kell adni annak az ünnepnapnak a hangulatát, élményét az asztalra tett ételekkel is. Kell, hogy emlékezzenek a családtagok arra a nem szokványos ételre, amelyet csak akkor és csak ott ettek-ehettek. El kell választanunk az ünnepeket a hétköznapoktól, és ehhez hozzájárulhatunk azzal, hogy olyan ételek, sütemények kerülnek az asztalra, melyek máskor nem!”
Az ünnepi menü: Kicsontozott, töltött pecsenyekacsa, amit Sajttekercs szőlővel és dióval követ, és a menü olvasónk húsvéti, Ünnepi kalács receptjével zárul. Bodnár Éva menüsora lett a hónap receptje.