Mandulás-túrós csiga

Mandulás-túrós csiga

A vajas tésztát felengedjük és lisztezett deszkán téglalap
alakúra, nem túl vékonyra kinyújtjuk. A vajat habosra kikeverjük, majd egymás után belekeverjük a mézet, a tojássárgáját, a tojást, a vaníliás cukrot, a pudingport meg a túrót. Újra habosra verjük, ezután hozzáadjuk a mazsolát és a reszelt citromhéjat is. A tészta egyik hosszanti oldalát bekenjük felvert tojással, a másik felén pedig elosztjuk a túrótölteléket. A tésztát a tojással bekent része felé felcsavarjuk, majd a mélyhűtőben egy órát pihentetjük, hogy könnyebb legyen szeletelni. A tekercset ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, azután a csigákat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Bekenjük felvert tojással, és meghintjük mandulával. Félórát pihentetjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük. Melegen kínáljuk.

kaloria 440 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.