Édességek rovat összes cikke

2273 cikk 188/455 oldal

Szőlős-szilvás kalács

Bertókné Csengery Anikó a család őszi hétvégi kedvenc menüjét osztotta meg velünk. Nekünk is nagyon ízlett mindkét fogás, ezért a tartalmas, szép szőlős-szilvás kalácsért és a remek főételért ("Csirkemellfilé diós köpenyben, szilvaszósszal és burgonyapürével ") neki ítéltük szeptemberi fődíjunkat.

Ricottapalacsinta narancsos gyümölcssalátával

Pásztor Tünde nyaralóknak ajánlja ezt az ételsort: bemelegítésnek "Magyaros karfiolleves paprikás-vajas galuskával"; - a főfogás "Tárkonyos tejfölös pulykaragu zöldséges rizottóval"; - és a desszert "Ricottapalacsinta narancsos gyümölcssalátával". Üdülés közben a sok egytálétel, tészta mellett néha jólesik egy teljes menüsort végigenni. Minden fogás spártai körülmények között is elkészíthető, egyetlen főzőlap elég hozzá (természetesen gyorsabban tudunk haladni, ha több is van). Sem a főfogáshoz, sem a desszerthez nem kell sütő, mégsem lesz senkinek hiányérzete az ebéd vagy vacsora után.
2273 cikk 188/455 oldal