Piskótás mézes

Először a piskótát készítjük el. A tojásfehérjéket elektromos habverővel felverjük, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, több kis adagban. Ha már szép fényes, kemény a hab, akkor hozzácsurgatjuk a meleg vizet (folyamatos verés mellett), majd egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját. Hozzávegyítjük az olajat is. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és fakanállal eloszlatjuk a cukros habban. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk, és 180 fokon körülbelül 15 perc alatt megsütjük. Rácsra borítjuk, lehúzzuk a papírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Amíg sül a piskóta, összedolgozzuk a mézes lapok tésztáját, minden hozzávalót összegyúrunk, annyi tejet adunk hozzá, hogy jól kezelhető legyen a tészta. Kétfelé osztjuk, és egyesével zsírozott tepsi hátán megsütjük, 5-6 perc alatt sül meg egy. Ezt is kihűtjük.

Kevés hideg tejben csomómentesre keverjük a lisztet. A többi tejet felforraljuk, hozzákeverjük a lisztes keveréket, és egy csipet sóval sűrűre főzzük. Hidegre hűtjük. Végül a vajat a porcukorral és a rummal habosra keverjük, hozzádolgozzuk a hideg, tejes lisztpépet.

Összeállítás: alulra jön egy mézes lap, erre a krém fele. Rárakjuk a piskótát, megkenjük a maradék krémmel. Egy éjszakára lenyomtatjuk. Másnap bevonjuk a tetejét étcsokoládéval.

Karácsonyi hólabdák

kaloria 220 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

18 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.