Angyaltorta fahéjas habbal és erdeigyümölcs-szósszal

Közepes fokozaton elkezdjük verni a fehérjéket a borkősavval (vagy a citromsavval vagy a citromlével), közben folyamatosan adagoljuk hozzá a kristálycukrot. Egy tálba szitáljuk a lisztet és a porcukrot, rászórjuk a vaníliás cukrot, és összekeverjük. Ha már kemény, csúcsos a hab, több apró részletben nagyon alacsony fokozaton vagy fakanállal belekeverjük a lisztes-cukros elegyet is.

Egy hosszúkás, nem tapadó formába belesimítjuk a masszát (nem kenjük ki, és nem béleljük ki papírral sem). Minden levegőbuborékot el kell belőle távolítani, ezért odaütögetjük a pulthoz, és egy késsel több irányban átvagdossuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 30 perc alatt megsütjük.

Ha megsült, még forrón, a formával együtt ráborítjuk egy rácsra hűlni, így nem fog összeesni, és mivel nem kentük ki a formát, nem is fog kizuhanni belőle. Csak akkor vesszük ki a formából, ha már teljesen kihűlt.

Habot verünk a tejszínből a porcukorral, hozzákeverjük a fahéjat. A mártáshoz egy kis lábasban összefőzzük a fagyasztott gyümölcskeveréket a cukorral, és a végén egy kis keményítővel besűrítjük. A sütiből vastag szeleteket vágunk, és a habbal meg a mártással kínáljuk.

Máté gyümölcskenyere

kaloria 200 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.