Meghámozzuk a hagymát és a gyökérzöldségeket. Felaprítjuk a vöröshagymát, a répákat kisebb fél- és negyedkarikákra vágjuk.
Egy kevés zsiradékot rakunk egy fazékba, egyszerre beleöntjük az összes előkészített zöldséget, és kis lángon, kevergetve roppanósra pároljuk.
Meghintjük sóval, frissen darált borssal, ráreszeljük a citrom héját, rászórjuk a sáfrányos szeklicét. Átkeverjük, és felöntjük jó egy liter vízzel, elkezdjük főzni.
Ha felforrt, akkor beledobjuk az átmosott gerslit. Jó tíz perc múlva megy hozzá a kockákra vágott hal, és még szűk tíz percig forraljuk.
Végül belefacsarjuk a citrom levét, beleszórjuk az összevágott vagy összetépkedett turbolyát, jól átkeverjük. Megkóstoljuk, ha szükséges, kis sóval vagy borssal ízesítjük még, és már tálalhatjuk is.