Árpás halleves turbolyával

Meghámozzuk a hagymát és a gyökérzöldségeket. Felaprítjuk a vöröshagymát, a répákat kisebb fél- és negyedkarikákra vágjuk.

Egy kevés zsiradékot rakunk egy fazékba, egyszerre beleöntjük az összes előkészített zöldséget, és kis lángon, kevergetve roppanósra pároljuk.

Meghintjük sóval, frissen darált borssal, ráreszeljük a citrom héját, rászórjuk a sáfrányos szeklicét. Átkeverjük, és felöntjük jó egy liter vízzel, elkezdjük főzni.

Ha felforrt, akkor beledobjuk az átmosott gerslit. Jó tíz perc múlva megy hozzá a kockákra vágott hal, és még szűk tíz percig forraljuk.

Végül belefacsarjuk a citrom levét, beleszórjuk az összevágott vagy összetépkedett turbolyát, jól átkeverjük. Megkóstoljuk, ha szükséges, kis sóval vagy borssal ízesítjük még, és már tálalhatjuk is.

Zöldséges-fehérboros halleves

kaloria 240 CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink