Forrás: Ványi László

Lassan sült csirke

Lassan sült csirke

A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, a gerincét éles késsel kiemeljük, és félbevágjuk. Besózzuk, és vastagon
meghempergetjük a zsemlemorzsában. Akkora teflonserpenyőbe, amelybe a két fél csirke belefér, olajat
öntünk. Ebbe a hideg olajba beletesszük a csirkehúst, majd lefedjük egy akkora lábassal, hogy éppen eltakarja.
A lábasba vizet öntünk, és a csirkehúst így, lepréselve, lassan sütni kezdjük. Kb. 25 percig sütjük egyik oldalán,
majd megfordítjuk, és a másik felét is legalább 20 percig sütjük. A piros-ropogós szárnyast pirított burgonyával és sok friss salátával tálaljuk.

kaloria 490 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink