Forrás: Apetito étterem

Áttört püréleves vad szárnyasból

Áttört püréleves vad szárnyasból

A lencsét átmosom, majd hideg vízben egy fazékban felteszem főni. A sárgarépát és a hagymát apróra vágva
vajban párolni kezdem. Beleteszem az apróra vagdalt vadszárnyashúst, hozzáadom a babérlevelet, a kakukkfüvet és ízlés szerint sót. Kevés vízzel vagy húsalaplével felöntöm, és egy darabig párolom. Aztán a zöldséges húst hozzáöntöm a lencséhez, és kb. három
órán keresztül főzöm. Ha megfőtt, áttöröm szitán – ezért áttört pürélevesnek is szokták nevezni –, de a csontokat
természetesen kidobom. A tejszínnel felengedem a pürét, újból felforralom, megkóstolom, s mielőtt levenném
a tűzről, utánaízesítem. Vajban pirított zsemlekockával vagy szarvasgombaszeletekkel tálalom.

kaloria 380 CAL
ido 210 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

6 személyre

Forrás: Apetito étterem

Ajánlataink