Blitva sült makrélával

Először a halat pácoljuk be. Összekeverünk fél deci olívaolajat sóval, egy kis borssal, fél citrom levével. Lekenjük vele a feldarabolt halfilét, és hideg helyen legalább egy órán át pihentetjük. Meghámozzuk a burgonyát (az újburgonyát csak lesikáljuk), viszonylag apró kockára vágjuk, és sós vízben félig puhára főzzük. Leszűrjük, leszárítjuk papírtörlővel. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és 5-10 perc alatt aranybarnára sütjük benne a burgonyát. Ha már pirosra pirultak a kockák, hozzádobjuk a megmosott, csíkokra vágott mángoldot és a zúzott fokhagymát. Kevergetve sütjük egy-két percig, míg a zöld levelek össze nem esnek. Levesszük a tűzről, sózzuk, borsozzuk.

Egy másik serpenyőt szárazan felforrósítunk, bőrével lefelé belerakjuk a halfiléket, pár perc után megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük.

kaloria 490 CAL
ido 105 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.