Böjti harcsapaprikás kapros túrós csuszával

Először a paprikás készítéséhez kezdünk hozzá. Finomra vágjuk a vöröshagymát, és megdinszteljük a zsiradékon. Hozzátesszük az apróra vágott paprikát és paradicsomot, belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a köményt és az őrölt babért. Rögtön felöntjük a halalaplével, és nagy lángon fél órán át főzzük. Utána botmixerrel krémesítjük.

Beleszórjuk a füstölt őrölt pirospaprikát, hozzáadjuk a kockákra vágott, sózott halat, és még 20 percig főzzük. Végül az egy evőkanál lisztet kevés hideg vízben csomómentesre keverjük. Hozzávegyítjük a tejfölt, és besűrítjük vele a paprikás szaftját. Jól kiforraljuk. Végül hozzáöntjük a tejszínt is, azzal is újraforraljuk. Közben megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk és/vagy borsozzuk.

Közben sós vízben kifőzzük a csuszatésztát. Leszűrjük, rászedjük egy evőkanál zsiradékra. Hozzákeverjük a tejfölt és a túrót, sózzuk és borsozzuk. A cukkinit nagyon apró kockákra vágjuk, és a maradék zsiradékon megpirítjuk. Tálalás előtt belekeverjük az összevágott kaprot, a tetejét megszórjuk a pirított cukkinivel. Ezt adjuk a paprikás köreteként.

Zöldséges-fehérboros halleves

kaloria - CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.