Forrás: Pásztor Tünde

Bolognai raguval töltött cukkini

  1. Megtisztítjuk a hagymát, apróra vágjuk. Meghámozzuk a sárgarépát meg a zellert, és durva reszelőn lereszeljük vagy nagyon kicsi kockákra felvágjuk. Kevés zsiradékon az összest együtt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, a finomra felvágott zöld fűszereket, a zúzott fokhagymát, és megsózzuk. Beletesszük a paradicsompürét, s az egészet együtt készre főzzük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű, ragus jellege legyen.
  2. A cukkiniket csónakformára kivájjuk – a közepüket kiszedjük egy karalábévájóval (amit felaprítva akár bele is főzhetjük a bolognai raguba). A kivájt részbe kanalazzuk a ragut. Mindegyikre szórunk egy kevés reszelt sajtot, és 180 fokos sütőbe téve jól összesütjük.

Bolognai spagetti

Lasagne bolognai módra

 

 

kaloria 410 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.