Piskóta
A cukor harmadával kihabosítjuk a tojások sárgáját, a többivel pedig habot verünk a fehérjékből. Összekeverjük a két masszát, eldolgozzuk benne a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, 180 fokon 12-15 perc alatt megsütjük.
Krém
Elkészítjük a borkrémet: pudingot főzünk a borból, a cukorból és a pudingporból, a fűszerekkel ízesítjük. Összekeverjük a zselatint 1 dl vízzel, vízgőz felett
átlátszóra keverjük, majd némileg lehűtjük. Habbá verjük a tejszínt. Végül összekeverjük a pudingot, a habot és a lehűlt zselatint. Egy vastag nyújtófa segítségével hengert tekerünk a piskótából, az egyik végét papírral lezárjuk.
Beletöltjük a borhabot. A másik végét is lezárjuk papírral, megcsavarjuk, és három órára hideg helyre tesszük.
Grillázs
A grillázshoz aranybarnára melegítjük a cukrot, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk az összetört pörkölt diót. Kiolajozott lemezre öntjük. Hűlés után összetörjük. A megdermedt roládot tejszínhabbal bekenjük, majd megforgatjuk a grillázsban.