Burfi

Burfi

A tejet egy lábasban feltesszük főni, és gyakran megkeverve, nagyon lassan addig főzzük (kondenzáljuk), amíg egy liternyire besűrűsödik. Ez elég hosszadalmas művelet, vigyázzunk, hogy a tej ne fusson ki, és ne ragadjon le. Ezután hozzáadjuk a tejport, a cukrot meg a kókuszreszeléket, s jó alaposan összekeverjük. Langyosra hűtjük, végül belekeverjük a vajat is.
Egy lapos tepsin ujjnyi vastagra elterítjük, megszórjuk
durvára vágott pisztáciával. 2-3 órára a hűtőbe tesszük,
hogy jól megdermedjen. Kisebb szeletekre vágva kínáljuk.

kaloria 550 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.