Citrommázas kókuszkenyér
2 dkg lisztből 7 dkg cukorral, 2 tojássárgájával és 1 dl
tejjel vízgőz felett sűrű krémet főzök. Egy mély keverőtálba szitálom a maradék lisztet, hozzáadom a puha vajat, a többi cukrot, az egész tojásokat, a rumban megáztatott mazsolát, 15 dkg kókuszreszeléket és a langyos tejben felfuttatott élesztőt. Jól formálható tésztát gyúrok, és kivajazott, lisztezett gerincformába töltöm. Langyos helyen egy óráig kelesztem, majd 160-180 fokos sütőben tűpróbáig sütöm. Közben elkészítem a mázat: a porcukrot simára keverem 2 tojásfehérjével és fél citrom levével. Vékonyan bevonom vele a kókuszkenyeret, megszórom a maradék kókuszreszelékkel, és visszateszem a langyos sütőbe száradni.