Csokis-narancsos kosárkák

Tészta

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, a
vaníliás cukrot meg a tojást. Az omlós tésztát gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, cipóvá formázzuk, és fóliába
csomagolva 30 percig pihentetjük a hűtőben.
A tésztát ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kibéleljük
vele a kivajazott kosárkaformákat. Az alját megszurkáljuk
villával, és 180 fokra előmelegített sütőben világosra
megsütjük.

Töltelék

A darabokra tördelt csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk,
hozzáadjuk a vajat meg a tejszínt, és alaposan elkeverjük.
Az elkészült kosárkákat gazdagon megkenjük
narancsdzsemmel, óvatosan rájuk öntjük a csokoládét,
majd hagyjuk hűlni, dermedni. Tálaláskor tejszínhabot kínálhatunk hozzá.

kaloria 300 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink