Csokoládétorta feketén-fehéren

Piskóta

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből egy pici sóval kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukor felét. A sárgáját a maradék cukorral meg a vaníliás cukorral habosra keverjünk. A kétféle masszát óvatosan összeöntjük, majd belekeverjük az átszitált, sütőporral elkevert lisztet. A masszát kettévesszük, egyik felébe belekeverjük az átszitált kakaót.
Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és kilisztezünk,
vagy sütőpapírral kibélelünk, majd a világos massza felét hézagosan belekanalazzuk. A kakaós massza felével kitöltjük a hézagokat, majd ezt még egy rétegben megismételjük: a másik adag masszát ugyanígy rákanalazzuk, csak a világosra a kakaósat rakosgatjuk, és
fordítva. A piskótát a 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 percig sütjük. A kihűlt tésztát 3 lapra vágjuk.

Krém

A pudingporból a tejjel, a cukorral meg a vaníliás cukorral a szokott módon pudingot főzünk, és még forrón belekeverjük a zselatint. A krémet kettéosztjuk, még forrón belekeverjük az egyik felébe az összetördelt ét-, a másik felébe a fehér csokit. Ha kihűlt, hozzáadjuk a 6 dl tejszínből felvert habot is, ugyancsak elosztva. A tortalapokat „foltosan” kenjük meg a kétféle csokoládékrémmel, úgy, hogy a tetejére is maradjon. A maradék 2 dl tejszínből a porcukorral szintén habot verünk, hozzáadjuk a fixálót. Ezt is megfelezzük, egyik részébe belekeverjük a kakaót. Így felváltva fehér és barna habrózsákkal díszítjük a tortát úgy, hogy az oldalára is jusson belőle.

kaloria 390 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink