Forrás: Csonka Ilona

Diós-almás pite

  1. Habosra keverjük a vajat a cukorral és a sóval, hozzáadjuk a citromhéjat és az egész tojást, végül pedig beledolgozzuk a lisztet. Öt percig pihentetjük, utána nagyon vékonyra kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kizsírozott nagy vagy közepes tepsit. A hűtőbe tesszük legalább egy órára.
  2. Összekeverjük a darált diót a tejföllel, a tojássárgájával, a vaníliás cukorral és a cukorral, rákenjük a nyers tésztára. Az almát meghámozzuk, csutkáját kiszedjük, vékony cikkekre vágjuk. Sűrűn kirakjuk vele a tészta tetejét úgy, hogy félig fedésben legyenek az almacikkek (a tetejét akár meg is szórhatjuk fahéjjal elkevert kristálycukorral).
  3. 190 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Míg sül, a baracklekvárt kevés vízzel összekeverjük, és felforraljuk. Még melegen lekenjük vele a kész pite tetejét. Türelemmel meg kell várni, amíg kihűl, mert csak akkor tudjuk szépen szeletelni.

Linzi rácsos pite

Túrós pite cseresznyével

kaloria 280 CAL
ido 140 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

6 személyre

Forrás: Csonka Ilona
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.