Forrás: Pásztor Tünde

Diós burgonyafánk pácolt csirkemájjal

Őácolt csirkemáj

A csirkemájat megszórjuk a finomra vágott zöldfűszerekkel, majd meghempergetjük a mustár és a balzsamecet keverékében. A májat 4-5 órát hagyjuk állni a pácban, de még jobb, ha egy éjszakát érik a hűtőben.
A vöröshagymát cikkekre vágjuk, megfonnyasztjuk a
felforrósított olajban, és gyorsan átforgatjuk, kicsit megpirítjuk rajta a csirkemájat. Megsózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a konyakkal, és a zöldfűszeres májat pár perc alatt készre sütjük.

Burgonyafánk

A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük, megtisztítjuk
és forrón áttörjük. Az élesztőt a cukorral folyósra kikeverjük, hozzáöntjük a langyos tejet, megszórjuk egy kevés liszttel, és langyos helyen felfuttatjuk. Amikor a burgonya kihűlt, hozzáadjuk a tojásokat, a megkelt élesztőt, a durvára vágott diót, meg annyi lisztet, amennyit felvesz. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, a burgonyás tésztát jól kidolgozzuk, majd bő félórát pihentetjük. Amikor megkelt, kanál segítségével kis fánkokat szaggatunk belőle, és forró olajban kisütjük. A forró burgonyafánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk.

kaloria 900 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink