Diótorta csokoládékrémbe burkolva

Tészta

A nyolc tojás sárgáját a porcukorral habosra keverem.
Azután hozzáadom a darált diót, fél citrom reszelt héját és levét, majd óvatosan a tojásfehérjék felvert habját, végül
a kávéskanálnyi, finomra darált zsemlemorzsát. Kikent tortaformában két részben megsütöm, 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt.
Míg sülnek a tortalapok, elkészítem a tölteléket.
Felét a tölteléknek a két tortalap közé kenem, a másik felével pedig a külsejét vonom be. Ahogy kedvem tartja és az alkalom megkívánja, tejszínhabbal, dióval,
csokidarabokkal díszítem.

Krém

Elkeverem a porcukrot 3 evőkanál vízzel, majd jól felfőzöm. Azután 13 dkg csokoládét simára olvasztok
benne. A tűzről levéve hűlni hagyom. Amikor langyosra hűlt, a vajat habosra keverem, és összedolgozom a krémmel.

kaloria 660 CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.