Fentő

Fentő

A lisztből a kevés édes-langyos tejben megfuttatott élesztővel, a tojásokkal, csipetnyi sóval és annyi langyos
tejjel, amennyi felvesz, kelt tésztát dagasztunk. A végén dolgozzuk bele az 5 dkg puha margarint. A tésztát letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, összetekerjük, mint a bejglit, majd ismét vékonyra nyújtjuk. Ujjnyi széles csíkokat vágunk belőle, és gyűrűformára alakítjuk.
Kizsírozott sütőlemezen egymás mellé ültetjük, és előmelegített, forró sütőben ropogósra megsütjük.
Ezután egy pillanatra forró vízbe dobjuk a kisült gyűrűket, leszűrjük, és olvasztott vajban megforgatjuk. Mindkét felén meghintjük porcukorral elkevert darált mákkal vagy dióval. Melegen tálaljuk.

kaloria 320 CAL
ido 140 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink