Francia mákos mézes

A mákos piskótát sütjük meg először. A szokásos módon piskótatésztát készítünk a hozzávalókból, és hozzáadjuk a mákot, a vizet meg az olajat is. 180 fokos sütőben nagy lapot sütünk belőle.

Összegyúrjuk a mézes lapok tésztáját. Kétfelé osztjuk, és két lapot sütünk belőle.

A krémhez megfőzzük a sűrű pudingot, majd ha kihűlt, összedolgozzuk a puha vajjal.

Összeállítás: mézes lap, erre kenjük a krém felét. Rárakjuk a mákos piskótát. Rásimítjuk a maradék krémet, és a tetejére nyomjuk a felső lapot. Kissé lesúlyozva hagyjuk pár órát pihenni. Végül megszórjuk porcukorral.

kaloria 280 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

18 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.